Tuinarchitect

Alles wat je moet weten over een tuinarchitect

✓ Lokale architecten
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Kom vandaag nog in contact met gekwalificeerde tuinarchitecten
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan een tuinarchitect en architectenbureau’s uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over tuinarchitecten.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Fijn op de hoogte gehouden

4 september 2021

Kregen een aantrekkelijk aanbod vanuit Architectenkaart. Contact verliep hierna ook zeer soepel.

- Jacobus de Ruiter

Gauw gegaan!

26 augustus 2021

De offertes waren vlug binnen en na twee inventariserende gesprekken met 1 van de bureau’s zijn ze aan de slag gegaan. Het plan omvatte 8 verscheidene inspirerende ideeën. Na de keuze zijn ze aan de slag gegaan en het is ZO mooi geworden!

- Daniëlle Boer

architectenkaart.nl heeft me snel verbonden

19 augustus 2021

Ik ben erg onder de indruk van het tempo waarmee ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Ik kwam via googleop architectenkaart.nl terecht, en de site zag er allemaal netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag ging.

- Sanne Meijer

Prima project en lage kosten

11 augustus 2021

De offertes waren scherp en een uitgebreid projectplan ontvangen. Vlug ook en tegen een nette prijs. De nieuwe vloer en bijpassende binnenwerk aanpassingen zijn zeer gaaf geworden. Top!

- Catharina Willems

Gauw gefixt!

4 augustus 2021

Kregen zoals beloofd al snel enkele aanbiedingen binnen en we waren er al gauw uit. Zijn met 8 verschillende ideeën verrast en hebben daaruit gekozen. Het is echt mooi geworden!

- Martine Wolters

Boven verwachting

31 juli 2021

Na lang wikken en wegen toch een tuinarchitect ingehuurd. En wat zijn we blij! Onze droomtuin is eindelijk werkelijkheid geworden. En dat ook nog eens allemaal binnen onze begroting.

- Vanessa van de Velden

Begaan en nieuwe ideeën

24 juli 2021

Ongewoon maar ze bestaan nog, architecten die feitelijk luisteren naar je wensen in plaats van alleen maar hun stijl door te drukken. Bedankt Architectenkaart.

- Deborah de Wit

Ging lekker snel

15 juli 2021

Offertes snel ontvangen van diverse tuinarchitecten. De aanleg van de tuin verliep volgens gemaakte planning. Overtroffen verwachtingen en ook het bijgeleverd onderhoudsplan was zeer zorgvuldig uitgewerkt.

- Kevin Koning

Meteen prettige klik

6 juli 2021

We leken direct op één lijn te zitten met een van de partijen die ons een aanbod toestuurde. Zowel de intake als de inmeting kon al op hele korte termijn plaatsvinden. Het was echt een stuk maatwerk en kwam met allerlei ludieke mogelijkheden. De uiteindelijke tarieven vielen ons ook nog alles mee.

- Joris van de Berg

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 44 reviews)
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14

Een tuinarchitect vinden

Je bent ook al een tijdje aan het twijfelen of je niet eens een tuinarchitect zou inschakelen? Het inschakelen van een tuinarchitect voor de realisatie van een droomtuin is een zoektocht die nog best wel eens wat tijd en moeite in beslag kan nemen. Het is dan ook verstandig om de tuinarchitect te vergelijken om op deze manier uit te komen bij de beste prijs.

Wij zullen je op deze pagina laten zien hoeveel geld je kwijt zult zijn voor een tuinarchitect en wat nu precies de tips zijn voor het zoeken van een geschikte tuinarchitect. Op die manier kom je terecht bij de architect die geheel aansluit bij de soort tuin die jij wilt laten vormgeven.

tuinarchitect

De tuinarchitect kosten per uur

In de meeste gevallen zal je voor de het inschakelen van een tuinarchitect de tuinarchitect kosten per uur moeten betalen. Dit uurtarief is over het algemeen tussen de mensen wel hetzelfde. Een alternatief is ook mogelijk, hier zullen we straks even dieper op ingaan. Voor de reguliere tuinarchitect is het vaak zo dat je een tarief moet betalen rond de €80 per uur. Je ziet dat dit nog wel meevalt, het is dan ook niet echt iets wat alleen maar is weggelegd voor de mensen die een hoop te spenderen hebben. Het is alleen wel zo dat je voor een gemiddelde tuin toch wel enkele uren zal moeten rekenen. Het bovenstaande tarief is wel gebaseerd op een tuinarchitect met een normaal tarief.

Mocht je dit te veel vinden dan kan je geld besparen door op zoek te gaan naar de jonge tuinarchitecten, deze hanteren nu eenmaal een lagere prijs. De kosten van tuinontwerp zijn op die manier minder hoog. Wanneer je echt op zoek bent naar een zeer gespecialiseerd tuinontwerp dan zal je toch wel flink wat af moeten rekenen per uur. Nu is het natuurlijk wel zo dat je dan ook echt een top tuin zal hebben, zie het dan ook als een investering.

We hebben het heel kort benoemd, je hebt nog een alternatief waar je voor kunt kiezen als je de kosten tuinontwerp gaat vergelijken. Het is namelijk ook mogelijk om een bepaald bedrag af te spreken voor het verrichten van een bepaalde werkzaamheid. Dit is voor de architect ook wel handig, hij heeft namelijk iets meer zekerheid over deze opdracht. Het is voor jou als klant prettig aangezien het vaak een veel lager tarief is als je het om zou rekenen naar een uur. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken om een totaalprijs af te spreken voor het maken van de schetsen van de tuin. Hier kan je altijd even navraag naar doen bij de tuinarchitect.

De kosten tuinarchitect – een tuinontwerper gezocht

Een tuinarchitect gezocht? Tijd om de prijzen eens even reëel te maken als schatting. Door dit overzicht is het een stuk makkelijker om een beeld te krijgen over de kosten voor het inschakelen van een architect voor diverse soorten werkzaamheden. We zijn in dit voorbeeld uitgegaan van een normaal soort tuinontwerp. Dit is dus gewoon een ontwerp van hoe je je tuin in kunt richten. Hier zitten dan ook niet de materialen en dergelijke bij, dit spreekt voor zich. Voor de prijzen zal je toch wel moeten denken aan rond de €2 per m2.

Het hangt dan ook een beetje af van de soort tuin en woning, voor mensen met een grote tuin kan dit bedrag nog verder oplopen. Dit bedrag is echter wel te overzien, de tuin is immers toch een speciaal plekje bij de woning. Door middel van het vergelijken van diverse tuinarchitecten zal je veel makkelijker kunnen vergelijken welke tuinarchitecten er vallen binnen jouw budget. Vergelijk architecten zeker om een hoge mate van kwaliteit te krijgen voor een lage prijs, een tuinontwerp laten maken door een tuinarchitect hoeft echt niet zo duur te zijn als dat je zou denken.

Via ons direct vakkundige tuinarchitecten vergelijken?

De voordelen van het inschakelen van een tuinarchitect

Een grote groep mensen is ieder jaar op zoek naar een tuinarchitect om een tuinontwerp laten maken, je wilt namelijk wel een tuin hebben waar je heerlijk in kan zitten in de zomer. De tuinarchitect die heeft als taak om jou te adviseren over hoe je jouw droomtuin kunt realiseren. Aan de hand van de professionele schetsen is het natuurlijk helemaal niet meer zo ingewikkeld om aan de slag te gaan met de tuin. De tuinarchitect zal er tevens voor zorgen dat de tekeningen ook altijd door kunnen worden gespeeld naar derde partijen, mocht je een hovenier in willen schakelen dan kan dit dus gewoon.

Dit is natuurlijk wel zo prettig, op die manier hoef je helemaal niets meer zelf te doen voor jouw tuin! Als je zelf aan de slag gaat dan zal je niet echt weten hoe alles ruimtelijk zal passen, de tuinarchitect weet dit wel. Door fatsoenlijke prijzen en het hoge aanbod hoeft een tuinontwerp te laten maken echt niet zo duur te zijn. Je moet alleen een beetje goed zoeken om uit te komen bij de beste tuinarchitect. En daar heb je ons voor.

Tips voor een tuinarchitect zoeken

Ben jij ook klaar om een tuinarchitect in te huren voor de realisatie van een tuin achter de woning? Dan hebben we een paar tips voor je. Door aan een paar stappen te denken is het vergelijken van de tuinarchitecten een stuk makkelijker. Kijk eerst even goed welke architect er aan zal sluiten bij wat je zoekt. Door dit te doen zie je of je een architect nodig hebt die bijvoorbeeld gericht is op moderne tuinen, of dat je juist een tuinarchitect wilt vinden die zich richt op Victoriaanse stijlen.

Je kunt altijd meer informatie aanvragen bij deze betreffende tuinarchitecten. Wanneer je deze informatie hebt zal je aan de slag kunnen gaan om een selectie te maken van mogelijke kandidaten. Een tuinarchitect vergelijken is wel zo handig, het kan namelijk zorgen voor een aardige geldbesparing. Plus, je wilt wel zeker weten dat je de geschikte persoon hebt voor die specifieke klus.

Besteed het uit

Er zijn nog wel eens mensen die denken dat het makkelijk is om een tuin in te richten als je creatief bent, alleen valt dit vaak toch wat tegen. De architect is de enige persoon die namelijk alles weet over de manier waarop de tuin een geheel wordt. Doe je dit zelf dan krijg je dit niet. Het uitbesteden van het maken van een tuinontwerp is dus wel een goede keuze. De architect weet precies hoe alles in zijn werk gaat, het is niet voor niets zijn vak.

Als het goed is heb je nu alle informatie die je nodig hebt om een geschikte tuinarchitect te zoeken voor jouw tuinontwerp. Zet al jouw wensen op een rijtje en zorg ervoor dat je voldoende kandidaten weet te vergelijken. Door duidelijk te zijn in je offerteaanvraag, zal het vinden van een tuinarchitect echt een stuk makkelijker zijn dan voorheen.

Ontvang vrijblijvende offertes van tuinarchitecten en architectenbureaus!

Veelgestelde vragen over tuinarchitecten

De werkzaamheden van binnenhuisarchitecten zijn:

 • Projectplan ontwerpen waarbij licht, vormen, kleuren etc. naar voren komen
 • Wensen opdrachtgever in het plan verwerken
 • Wetgeving en bouwvoorschriften in kaart brengen
 • Inmeten ruimte(s)
 • Schetsen, tekenen, maken van maquettes, plattegronden etc.
 • Offertes uitbrengen
 • Schakelen met andere experts die betrokken zijn
 • Projectmanagement

Het lijstje gaat natuurijk verder dan dit maar dit zijn voor jou de belangrijkste zaken om te weten. Wil je nog meer informatie? Dat kan! Lees snel hier verder.

Een tuinarchitect ontwerpt tuinen en parken. De werkzaamheden daarvoor zijn:

 • Projectplan ontwerpen waarbij vaak de gebruiksvriendelijkheid, opties vanaf de grond of juist in de lucht in kaart zijn, de bestaande begroeiing (als van toepassing), de esthetiek natuurlijk en de wensen van de opdrachtgever allemaal naar voren komen
 • In kaart brengen of het functioneel moet zijn of decoratief
 • Adviseren
 • Schetsen en tekenen van het plan
 • Voorstel doen voor keuze in beplanting, schermen, waterpartijen en bijvoorbeeld tuinhuisjes
 • Projectmanagement

Goed opgeleide tuinarchitecten werken vaak ook voor parken, campussen, tuinen, begraafplaatsen, resorts enzovoort.

architectenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle architecten in Nederland. Wij zien welke architecten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie architecten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van architecten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!