Interieurarchitect

Alles wat je moet weten over een interieurarchitect

✓ Lokale architecten
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Kom vandaag nog in contact met gekwalificeerde interieurarchitecten
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan een interieurarchitect en architectenbureau’s uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over interieurarchitecten.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Via forum hier terechtgekomen

25 februari 2024

Via een forum hier terechtgekomen. Positief over de offerte die ik heb ontvangen. Fijne specialist

- Kelly de Jonge

Alles waar we op hoopten

24 februari 2024

Na lang wikken en wegen toch een tuinarchitect ingehuurd. En wat zijn we blij! Onze droomtuin is uiteindelijk realiteit geworden. En dat ook nog eens allemaal binnen ons budget.

- Thijs Molenaar

Prachtig meesterwerk voor een goede prijs

12 februari 2024

De wensen doorspreken volgde snel na de offerte. We gingen mee in de werklust van de architect en binnen korte tijd hadden we een smaakvol plan zonder dat het over ons budget ging. Blij mee.

- Jacoba de Boer

Betaalbare bekwaamheid

10 februari 2024

Er werd energiek ingezet na het akkoord op het projectplan voor ons appartement. De herinrichting is gebaseerd op het binnenkomende licht en is buitengewoon mooi. Kosten technisch prima.

- Bastiaan Smeets

Werkt goed dit

24 januari 2024

Een erg fijn systeem dit. Ik keek eerst vaker via google maps, maar daar kun je ook niet van op aan en kost het super veel tijd om ze allemaal af te mailen. Architectenkaart heeft er wel voor gezorgd dat die hele zoektocht overbodig is.

- Adriana Kuiper

Een ontwerp op maat

18 januari 2024

We ontvingen verschillende schetsen op maat naar aanleiding van onze wensen én budget. Onze wensen zijn gehoord en verbeterd. Met hulp en enthousiasme kregen we een prachtige nieuwe inrichting!

- Hendrika Martens

Duidelijke website

11 januari 2024

Ik vermoedde flinke kosten te maken, maar dit viel me heel erg mee!

- Inge Hermans

Snel afgehandeld

1 januari 2024

De offertes van tuinarchitecten kwamen vlug binnen en de tuin is compleet gerenoveerd volgens de planning. Ging allemaal eigenlijk een stuk soepeler dan gedacht en de tuin ziet er beeldschoon uit.

- Saskia van Beek

Goed plan en klasse uitgewerkt

31 december 2023

Allereerste consult was zo opgezet en onze tuinarchitect kon al spoedig aan de slag. Met name de zwemvijver en de verlichting zijn boven elke verwachting!

- Dave de Haan

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14
architect_architecten_architectenbureau_architectenbureas_binnenhuisarchitect_interieurarchitect_tuinarchitect_logo_14

Een interieurarchitect zoeken

Het interieur in de woning zal altijd een erg belangrijke rol blijven spelen, maar dat geldt evengoed voor de inrichting van een kantoorpand. Het is immers belangrijk om ervoor te zorgen dat de inrichting precies aansluit bij de functie van de ruimte. Wanneer de inrichting niet goed is haal je niet het meeste uit die ruimte. Door een interieurarchitect te zoeken zal je jouw interieur in goede handen kunnen geven.

De interieurarchitect is de uitgelezen partij die alles weet over de mogelijke kleuren en combinatie voor bij het interieur. Daarnaast houdt de interieurarchitect altijd rekening met de materiaalsoorten die je terug wilt zien, dit is immers de vervolgstap. Tijd om eens wat dieper in te gaan op het begrip interieurarchitect.

interieurarchitect

Een interieurarchitect gezocht?

Wanneer we aan mensen vragen wanneer het moment is aangebroken om een interieurarchitect in te schakelen hebben ze vaak geen idee wat ze moeten zeggen. Om deze vraag te beantwoorden is het van belang om te bekijken wat voor soorten werkzaamheden de interieurarchitect voor je zal kunnen verrichten. Men zou het ook wel moeten kunnen afleiden uit de naam, het is de partij die zich bezighoudt met alles wat komt kijken bij het interieur.

Dan kun je denken aan de soorten meubels en de materiaalsoorten die je binnenshuis terug wilt zien. Dit zullen dan ook voornamelijk de zaken zijn die betrekking hebben op de inrichting en interieur van het pand. De interieurarchitect zal je laten zien wat handig is bij het realiseren van het project en wat alle mogelijkheden zijn die voor je liggen. Dit zorgt er dan ook voor dat de interieurarchitect een adviserende rol zal spelen.

Daar komt ook nog eens bij dat een interieurarchitect echt een uitstekende partij kan zijn die je kan helpen met jouw bedrijfspand. Als ondernemer zijnde is het natuurlijk wel de bedoeling dat je zorgt voor een omgeving waarin men optimaal aan het werk kan gaan. Aangezien de interieurarchitect precies rekening houdt met onder andere de lichtinval is het een stuk makkelijker om hier het pand op aan te laten sluiten. Dit maakt een interieurarchitect dan ook zo prettig. Er zijn dus vele mensen die profijt hebben bij een interieurarchitect, het is dan ook niet voor niets een van de beste investeringen die men maar kan doen.

Ik ben op zoek naar een interieurarchitect

Laten we even bekijken wat nu eigenlijk het verschil is tussen een interieurarchitect en een binnenhuisstylist. Veel mensen zullen denken dat deze personen niet zoveel verschillen. Echter klopt deze opvatting niet helemaal. De binnenhuisstylist is er voor de normale soorten stijl tips voor in het pand. Alleen is deze persoon wel een stuk minder gespecialiseerd, hierdoor zal de interieurarchitect vaak een betere keuze zijn.

Dankzij deze specialisatie zal je bijvoorbeeld zeker weten dat de inrichting aansluit bij de rest van het pand en dat er rekening is gehouden met het soort materiaal. Nu je het verschil weet ben je al een stapje dichterbij bij het vinden van een geschikte interieurarchitect voor jouw interieur.

Interieurarchitect nodig? Wij hebben de juiste persoon voor je!

Waarom een interieurarchitect zoeken?

Goed, je wilt dus ook een interieurarchitect vinden? Wat zijn nu precies de redenen dat je ook een interieurarchitect zou moeten vinden? Er zijn aanzienlijk veel voordelen die we kunnen geven waarom het zoeken van een interieurarchitect een erg handige stap is om te maken. Het grootste voordeel is dat een interieurarchitect ervoor kan zorgen dat jouw interieur in lijn staat met de rest van het pand. Als je dus op zoek gaat naar een goede interieurarchitect dan creëer je als het ware het best mogelijke pand, de interieur keuzes zijn immers geheel samengesteld aan de hand van het soort pand.

Het is echt niet zo moeilijk om door goed te vergelijken uit te komen bij de laagste kosten van een interieurarchitect. De interieurarchitect zal voor je klaarstaan voor alle taken die betrekking hebben op het interieur,  een partij die echt veel voordelen biedt bij het verbeteren van jouw woning of bedrijfspand.

Het is ook nog eens zo dat je dankzij een goedkope interieurarchitect alles uit het pand kunt halen wat er maar te halen valt. Nu de ruimte optimaal in gebruik zal zijn genomen is de woning aangepast zonder al te veel moeite. Door de taken van de interieurarchitect is het immers mogelijk om meubels in het pand te brengen die een functie hebben, niet die alleen ter opvulling dienen. Op die manier kunnen ook mensen met een beperkte hoeveelheid ruimte ideaal een gezellig huis creëren.

Het laatste voordeel is dat je dankzij de keuzes van een interieurarchitect een erg kwalitatief hoogwaardige interieurinrichting zal hebben. De interieurarchitect weet namelijk alles als het aankomt op de hoogste kwaliteit materialen. Woon jij in een huis waar aan één kant altijd de zon schijnt? Dan houdt de interieurarchitect hier rekening mee met het maken van de schetsen, zo zal je bijvoorbeeld geen meubels krijgen die slecht tegen overmatig zonlicht kunnen.

Een interieurarchitect zoeken – handig voor het zoeken

Wil je de stap maken om een interieurarchitect te vinden dan hebben we voor jou nog enkele handige tips. Als eerste is het van belang dat je bekijkt of jij de kosten van de interieurarchitect niet te hoog vindt. Mocht je het te duur vinden dan kan je namelijk altijd zelf het interieur voor jouw rekening nemen. Mensen met een kleinere woning kunnen vaak zelf wel aan de slag, maar voor de grote bedrijfspanden zal een interieurarchitect wel weer echt onmisbaar zijn. Dit zal dus een beetje persoonlijk zijn, al kan je de kosten interieurarchitect wel eenvoudig vergelijken aan de hand van diverse offertes. Op die manier zie je of jij de investering wilt maken in het pand. Toch kan het nooit kwaad om in ieder geval eens gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

Vervolgens is het van belang dat je bekijkt wat de mate van specialisatie is van de interieurarchitect die je zou willen inschakelen. Voor de grote opdrachten zal je moeten zorgen naar een interieurarchitect die rekening kan houden met bedrijfssectoren, hierbij moet je dus denken aan grote bedrijfspanden. Het is natuurlijk altijd even mogelijk om op de site te kijken als je speciale info over de interieurarchitect wilt achterhalen. Of je kunt even bellen naar de betreffende interieuradviseur, de kans is vrij klein dat ze de info niet willen delen.

Een goede interieurarchitect aan de hand van offertes

Wij raden altijd aan om in de aanvraag voor de offerte voor de interieurarchitect altijd duidelijk te zijn in wat je nu precies wilt bereiken met de werkzaamheden. Als je specifiek bent is het een stuk makkelijker om uit te komen bij een de beste interieuradviseur die men maar kan vinden. Bespreek wat voor budget je voor ogen hebt en wat voor soort materialen men het liefst terugziet in de  interieurinrichting van het pand. Al deze onderdelen zullen voorbij komen voor de interieuradviseur, duidelijk zijn is dus altijd handig om in het achterhoofd te houden.

Wij raden aan om altijd even een kennismakingsgesprek in te plannen met de interieuradviseur die je op het oog hebt. Voor bedrijven zal deze stap al helemaal van cruciaal belang zijn aangezien de bedragen hier aardig hoog op kunnen lopen. Middels het gesprek is het mogelijk om te zien of de interieurarchitect past bij de soort klus die je wilt uitbesteden. Vraag zeker tijdens het kennismakingsgesprek wat de voordelen zijn van zijn werkzaamheden als interieurarchitect. Op die manier kan je nog veel makkelijker een keuze maken voor een goede interieurarchitect.

Ontvang vrijblijvende offertes van interieurarchitecten en architectenbureaus!

Veelgestelde vragen over interieurarchitecten

De werkzaamheden van binnenhuisarchitecten zijn:

 • Projectplan ontwerpen waarbij licht, vormen, kleuren etc. naar voren komen
 • Wensen opdrachtgever in het plan verwerken
 • Wetgeving en bouwvoorschriften in kaart brengen
 • Inmeten ruimte(s)
 • Schetsen, tekenen, maken van maquettes, plattegronden etc.
 • Offertes uitbrengen
 • Schakelen met andere experts die betrokken zijn
 • Projectmanagement

Het lijstje gaat natuurijk verder dan dit maar dit zijn voor jou de belangrijkste zaken om te weten. Wil je nog meer informatie? Dat kan! Lees snel hier verder.

Een tuinarchitect ontwerpt tuinen en parken. De werkzaamheden daarvoor zijn:

 • Projectplan ontwerpen waarbij vaak de gebruiksvriendelijkheid, opties vanaf de grond of juist in de lucht in kaart zijn, de bestaande begroeiing (als van toepassing), de esthetiek natuurlijk en de wensen van de opdrachtgever allemaal naar voren komen
 • In kaart brengen of het functioneel moet zijn of decoratief
 • Adviseren
 • Schetsen en tekenen van het plan
 • Voorstel doen voor keuze in beplanting, schermen, waterpartijen en bijvoorbeeld tuinhuisjes
 • Projectmanagement

Goed opgeleide tuinarchitecten werken vaak ook voor parken, campussen, tuinen, begraafplaatsen, resorts enzovoort.

architectenkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle architecten in Nederland. Wij zien welke architecten beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie architecten waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van architecten uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!